13 Mayıs 2016 Cuma

Dostum Kargalar,

Küçüklükten beri Kargaların peşinden koşup kaptıran bir çocuğum diyemeyeceğim. Fakat bu hayvanlarla aramda garip bir bağ var. Hayallerimin siyah atlı hayvanı :) Aslında hiçbir özelliğini bilmeden karşılıksız sevdiğim bu hayvanın daha sonra öğrendiğim yönlerine de bağlandım. Ve blogda yer vermek istedim.




-Örneğin Kargalar arasındaki inanılmaz dayanışma beni çok etkiledi. Zor durumda kalmış bir karga, insanlar tarafından iyi davranılmamış, veya yaralı bir karga çevresindeki diğer kargalarca ölüm pahasına dayanışma içinde olurlarmış.

-Türkiye'de 10 karga türü bulunur. Kargalar parlak şeyleri çalmalarıyla ünlüdür, dayanamazlar.

-Bir çok farklı uygarlıkta ölümsüzlüğün sembolü kabul edilmiştir.

-Bazı film-Çizgifilmlerde gördüğümüz gibi kargalar kıramadıkları ceviz ve benzeri kabuklu yiyecekleri yollara koyarak üzerinden bir aracın geçip onu kırmasını sağlarlarmış.

-Hayvanlar içerisinde zekasına hayran kaldıklarımdan bir tanesi. Mükemmel bir izleyicilerdir aynı zamanda, öğrendiklerinin %70 gözleme dayanır.

-Dünyanın en zeki 6. hayvanı ve alet kullanabiliyorlar. En zeki hayvanlar olarak bilinen Şempaze ve Yunus kadar zekidir.

-Karga beyni insan beyniyle çok benzerdir. Yüksek zekayı sağlayan ön beyin, insanlardaki gibi beynin en geniş bölgesidir.
Yani hep kavgalandığım şu 'aptal karga kurnaz tilki' hikayesini çöpe atın. Ya da siz bilirsiniz

-Kargaların ömrü 200 yıldır diye bir şey de yok. Kargalar ortalama 40 yıl yaşarlar, tabi bazı Karga türleri 200-300 yıla kadar yaşayabiliyor.(Kuzgun)
Hiç tanımadan duygusal yaklaştığım Kargalar beklentimi baya karşıladı diyebilirim.

Dipnot: Bu sevilmeyen kuş türü olarak bilinen Kargaların tarlalara dadandığı gerçek değil. Aksine zararlı böcekleri yiyerek bir nevi çiftçilere yardımcı oluyor. Kargaları sevin olur mu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder