6 Mayıs 2016 Cuma

Sarmaşık - Tolga Karaçelik ve dahası,

Tolga Karaçelik'in yazıp yönettiği 'Sarmaşık, bir gemide mecburen mahsur kalan 6 kişinin yaşadıkları anlatılıyor. Gişe Memurundan sonra  Sarmaşık filminde yazmış olacak tarih. Filmin başrollerinde, Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hasan Karsak, gibi oyuncular yer almakta.

Sarmaşık gemisi  yük aldıktan sonra tahliye limanı  Angolaya doğru yola çıkar. Hala sefer devamken geminin armatörü iflas eder ve ortadan kaybolur. Gemi Mısır'a geldiğinde armatörün liman parasını ödemediği ortaya çıkar, geminin üstünde haciz vardır.Liman yetkilileri gemiyi kimsenin uğramadığı demirleme alanına çeker. Mürettabattan olası bir tehlike için gemiyi hareket ettirebilecek sayıda kişinin kalması gerektiğini belirtirler.
Beybaba diye hitap edilen geminin kaptanı, makine bölümünden Kürt, mutfaktan Kamarot Nadir, gemicilerden Alper ve Cenk, usta gemici olarak da İsmail gemide kalır. Hepsinin kalmayı seçişindeki hikaye başkadır. Sarmaşık bu 6 adamın yiyecek, içecek kıtlığıyla gemide geçirdikleri 120 günün hikayesidir. Mısır açıklarında, denizin ortasında bir hikaye.
Yolculuğun başlardı başlayan gruplaşmalar zamanla yerini başka şeylere bırakır. Yiyecek veiçeçeğin iyice azalmasıyla kavgalar büyür ve gemi insanın insanı avladığı bir alana dönüşür.

Sansür yüzünden sinema severlerle buluşamamıştı. Lanet bir şey!
Ben ne böyle oyunculuk gördüm ne de böyle etkileyici birşey. Nutkum tutuldu. Sevdiğim Nadir Sarıbacak'ın oynaması izlettirdi bu filmi. Fakat ne film be. İzlemeyenin iki yüzü kara, valla kara. Bu filmi açıklayabilecek tek kelimem 'Vuuhh!.

Antalyadan tam 4 ödülle dönmüş ve birçok yerden,  oyuncular ve yönetmenin kaleminden, kelamından..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder