16 Mayıs 2016 Pazartesi

Şampiyon KaraKartal,












Bu hayattaki tutkulu ve karşılıksız sevdalara sığınan insanlarız bizler.


Öncelikle sabah sinirlendiğim birkaç konuyu yazacağım. Bazı sayfalar ve topluluklarca sokaklara dökülen Beşiktaşlı taraftarları eleştirmeleri. Bu kötü zamanda, o kadar şehit haberleri gelirken ne sokağa dökülmesi. Bunu şehitler için, vatan için yapsalardı sorun çözülürdü. Bu kadar değeri yokmuş vatanın falan filan. Söylemek istediğim birkaç şey var.

Bu sokağa dökülen insanlar Beşiktaş taraftarı. Bu insanlar devlette olan çatlaklardan dolayı gerçekleşen Gezi eylemlerinde öncü gruptu. Gaz yedi, cop yedi. Bir renkdaşımız ağzına sıkılan biber gazından öldü, sakat kalan oldu.  Ne için? Vatanın geleceği için. Bu düşüncede olan insanlara söylüyorum. Çarşı'yı mı bekliyorsunuz sokağa dökülmek için? Ya sonra, bu insanlar içeri atılınca, siz tekrardan bu nankörlüğümü yapacaksınız. Siz evinizde dilinizi her kulvara uzatırken. Bu eli bayrak tutan insanlar, eylemlerde gece gündüz çadırlarda kaldı. Ne için? Evet, yine senin benim vatanım için nacizane dik duruş sergilediler. Tutuklandılar, hükümeti yıkmaya yönelik davalar açıldı. Statları devlet tarafından 2 ay durduruldu. Ne için? Yine senin benim vatanımın geleceği için sokağa indiğinden dolayı. Eğer bir isyanınız varsa bu neden devlet başındakilerin şehit günü düğün ziyafetine olmadı, eğer bir isyanınız varsa bu neden Genelkurmay bilmem nesinin şehit cenazesinde değil de, düğün şahitliğinde bulunmasına olmadı, eğer bir isyanınız varsa vatan hainliği yapan ali ağaoğluna neden olmadı, eğer bir isyanınız varsa bu neden kilise düşen roketlere olmadı, eğer bir isyanınız varsa bu neden şehirlerde patlayan bombalara olmadı, eğer bir isyanınız varsa bu neden tecavüzlere, çocuk istismarlarına olmadı. Neden dökülmediniz sokağa? Şayet adam gibi bir isyanınız varsa bu neden şerefsizlere değil de Beşiktaş halkına oldu. Neden?

Siyah Beyaz renklere gönül veren insanlar 3 yıl statsız kaldı, hasret kaldı. 7 yıl sonra Şampiyonluk gördü. Tabi bu sevdayı bilmeyenler anlayamaz. Fakat bu kadar haksızlık yapılmaz be. Bu takım için iflas konuşmaları dahi gündeme geldi. Bu insanlar anarşist yerine koyuldu. Çarşı yıpratılmak istendi birçok kez, neler çekti. 1 puan önde olmasına rağmen basınlar Feneri şampiyon ilan etti neredeyse. Son maçta yine ahlaksızca doping testine tabi tutuldu. Ama hiçbir şey Şampiyon olmasına engel olamadı. Beşiktaş herkesi üst üste koyarak Şampiyon oldu. Sabah gördüğüm bu yorumlara aldırış etmeyebilirdim belki. Fakat haksızlık çok büyük acı veriyormuş, dayanamadım. Ortada emek vardı, doksanartılarda kalp sıkışması vardı.
Neden böyle yapıyorsunuz? Neden hep fedakar, cefakar insanların haklarına giriyorsunuz. Nasıl bu kadar nankör olabiliyorsunuz. Okumayan, çizmeyen, araştırmayan insanların kurbanı olamaz bu vatan. Çok sövesim geldi, fakat ziyanı yok.

Ve kimse bu taraftar grubunun vatan sevgisini ölçecek hadde sahip değil. Keza görebilene her şey ortada. İyiki Beşiktaşlıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder