4 Mayıs 2016 Çarşamba

Ne Olmuş,

Louis Aragon'un  'Dünyanın en güzel aşk hikayesidir' dediği Cemile'nin yazarı ünlü Cengiz Aytmatov'un kağıda alerjisi vardır.



Eserlerinde eşcinsellikle ilgili temalara yer veren ve aynı zamanda eşcinsel olan ünlü yazar Virginia Woolf, romanların çoğunu ayakta yazardı.

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif'in oğullarından Emin Ersoy, 1966'da Tophane'de bir kamyon kasasında açlıktan ölmüş bir şekilde bulunur

Vefat eden ünlü şair Fazıl Hüsnü Dağlarca toplamda 36.000 şiir yazmıştır. Bu durumu ''İçimdeki şiir hayvanını dururamıyorum'' diye açıklamıştır.

Orhan Veli Kanık, İstanbul aşığı şair. 36 yaşında Ankara'da belediyenin açtığı bir çukura düşmüş, hayatını kaybetmiştir.

Namık Kemal'in oğlu Ali Ekrem Bey anlatır:Bir gün babasından çok hoş bir mektup almış;hafızasına nakşolup kalan bu unutulmaz mektup aynen şöyle imiş:
"Ekremciğim,ne yapacağımı bilmediğim için sana mektup yazıyorum.Ama ne yazacağımı da bilmediğim için sözüme son veriyorum;gözlerinden öperim!"

Beethoven beste yapmadan önce kafasını soğuk suya sokardı.

Honore De Balzac, çok fazla kahveden boğuldu.

Leo Tolstoy, soğuk bir kış gecesinde bir tren istasyonunda donarak öldü.

Ünlü ve zengin Amerikalı yazar Jack London, aşırı doz morfin alarak 40 yaşında öldü

William Faulkner, Attan düştükten sonra kalp krizi geçirdi.

Leaving Las Vegas kitabının film haklarını sattıktan iki hafta sonra intihar etti. Kitap bir intihar mektubu muamelesi gördü.

Stefen Zweig, 1941 yılında Avrupa'nın duumuna üzüntüden eşiyle birlikte intihar etti.

 Geçen 3500 yılın sadece 230 yılı barış içinde yaşanmıştır.

2 yorum:

  1. Neler olmuş neler... hiç haberim yok idi :)

    YanıtlaSil
  2. Olan olmuş Yağmur hanım, hepsi iyi insanlardır :)

    YanıtlaSil